En videoupptagning från en buss full av migranter avslöjar hur turkisk polis och militär, under vapenhot, pressar dem till att försöka ta sig in i EU. En polisman med axelmärke från extremistiska Grå Vargarna drar vapen och tvingar migranterna att lyda.

En busslast migranter har stannat i närheten av den turkisk-grekiska gränsen. En polisman kliver på bussen och meddelar att alla ska kliva av. De ska över till ”andra sidan”.

Flera personer protesterar. De har barn med sig och vill inte lämna bussen. Möjligen trodde de att de skulle få åka buss hela vägen in i EU. Polismannen försöker lugna dem med att den turkiska militären kommer att föra dem över gränsen via båt.

Migranterna verkar inte övertygade och vill fortfarande inte kliva av bussen. En militärofficer kliver på och förklarar, även han, att de ska åka båt till Grekland. En man höjer rösten och säger att de inte vill till Grekland.

”Varför har ni kommit hit då”, frågar officeren, varpå en kvinna svarar att de har blivit lurade av polisen.

Grå Vargarna

Då blir officeren aggressiv och kräver att alla ska av bussen. ”Jag spöar alla som inte kliver av”, säger han med hög röst samtidigt som han drar sin pistol ur hölstret.

Han gör en mantelrörelse på vapnet framför en pojke i tioårsåldern. Pojken rycker till av rädsla. Därefter töms bussen under kaotiska former.

”Det finns ingen återvändo! Ut, ut”, ropar polismannen.

En inzoomning visar att polismannen bär den politiskt extremistiska organisationen Grå Vargarnas symbol på axeln.

Grå vargarna är Nationella aktionspartiets (MHP) ungdomsorganisation, som enligt turkiska myndigheter mördade 694 personer mellan 1974 och 1980. Samröre med Grå Vargarna var en av flera anledningar till att Sveriges före detta bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) tvingades avgå i april 2016. Nu arbetar de alltså för att framtvinga en invasion av EU.

I måndags hotade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i ett tv-sänt tal EU med att sända miljontals migranter över gränsen.

Videon nedan visar hur turkisk militär river ner stängel längs med gränsen, för att underlätta invasionen för de tiotusentals migranter som hittills bussats till gränsområdet.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1236434232903438336