En gammal intervju med moderaternas ledare sprids i sociala medier. I inlägget, som han gjorde när han var ordförande för Moderata Ungdomsförbundet (MUF), menar han att ”gränserna ska vara så öppna som möjligt”.

I en intervju nyligen sa Ulf Kristersson på en fråga från SVT (56.15 från slutet) varför han inte förstod problemen med invandringen tidigare:

https://www.facebook.com/per.ramhorn/videos/10214651638983613/

– Det var väldigt få som såg det. De som såg det borde idag tackas för att de såg det och påpekade det.

Har du kommit fram till något? ”Det var det här som gjorde att jag inte såg det…”, frågar SVT vidare.

– Nej, jag har egentligen konstaterat att jag som många andra borde dragit slutsatsen tidigare. Det här är ingen hållbar politik, svarade Kristersson.

En video har tidigare florerat på nätet när Ulf Kristersson ger sin syn på invandringen, som gjordes när han var MUF-ordförande:

I klippet kritiserar Kristersson dåvarande partiledare Carl Bildt och menade att moderaterna bör ha ”så öppna gränser som möjligt”. Han anklagade även Socialdemokraterna för att föra en restriktiv politik:

Det här är en dålig socialdemokratisk invandrar- och flyktingpolitik. Solidariteten sträcker sig fram så länge invandrarverket inte har administrativa problem. Men när problemen hopar sig då upphör också solidariteten gälla. Och det kan inte vara rimligt.