Ylva Johansson / Peter Kofod
Faksimil Twitter

InrikesUtrikes

”Vilken planet bor du på?!” – Ylva Johansson kritiseras för påstående att migrantkrisen är över

Publicerad 7/11/2021
Annons

Den danske EU-parlamentarikern Peter Kofod kallar Migrations- och inrikeskommissionär Ylva Johansson (S) verklighetsfrånvänd. Han ifrågasätter hur hon ska kunna lösa migrationsproblemen när hon förnekar att de ens existerar. ”Migrationskrisen är över i Europa”, hävdar Johansson. ”Du är ju helt väck”, svarar Kofodt.

EU:s migrations- och inrikeskommissionär, Ylva Johansson startade sin politiska bana som kommunist, i VPK, och har efter en karriär inom Socialdemokraterna nått EU:s absoluta maktelit. Som EU-kommissionär har hon en lön på 245 000 kronor i månaden plus en lång rad skattefria tillägg. Nu beskylls den välbetalda kommissionären för att vara verklighetsfrånvänd.

LÄS ÄVEN: Ylva Johansson slår fast: Asylinvandringen ska fortsätta

Det var under en debatt tidigare i veckan som Ylva Johansson proklamerade att ”Migrationskrisen är över i Europa”. Detta fick den danske parlamentarikern Peter Kofod från Dansk Folkeparti att ifrågasätta Johanssons verklighetsförankring.

Vill göra EU till ”global ledare inom migration”

Johansson inledde med att säga att: ”Jag vill att Europa ska bli en global ledare inom migration”. Hon fortsatte med att förklara att det ”fortfarande finns många människor som har det mycket svårt”. Därefter proklamerade hon att ”Migrationskrisen är över i Europa”. Sedan fick Peter Kofod ordet.

– Det är förvånande att sitta här och lyssna på debatten när kommissionären plötsligt säger att migrationskrisen i Europa är över, sade Kofod och vände sig sedan direkt till Johansson.

– Kommissionär, vilken planet lever du på? Du är ju helt väck! Europa befinner sig i en folkvandringstid, säger Kofod.

Fick föreläsning från Dansk Folkeparti

När kameran skiftar till Johansson ses hon nervöst röra ena handen i cirklar över bordsskivan medan Kofod fortsätter tala.

– Det som kommer läggas fram här idag, det kommer inte att lösa våra omfattande problem med den massinvandring från Mellanöstern och Afrika som sätter en helt ny prägel på vårt älskade Europa. Som utvecklar sig till ghetton, socialt maktövertagande, dominansvåld och kriminalitet med områden som är fullständigt laglösa i Skandinavien och Europa.

Därefter vände sig Kofod åter mot Johansson.

– Därför blir jag chockerad när du inte ens erkänner de existerande problem som vår kontinent har. Om du inte erkänner problemen kan du heller inte lösa dem. Det här systemet kommer aldrig ge någon lösning och det gör mig, ärligt talat, väldigt besviken.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
469Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons