En villaägare var hemma när två inbrottstjuvar försökte bryta sig in i hans hem. När tjuvarna ertappades flydde de platsen men villaägaren blockerade vägen varpå tjuvarna flydde in i skogen. Senare kunde båda gripas av polisen. Det rapporterar SVT.

Det var klockan 03.40 natten till lördagen som två inbrottstjuvar försökte bryta sig in i en villa i Nynäshamn. Men det gick inte riktigt som tänkt. Ägaren till huset var hemma och hörde vad som pågick – vilket ledde till att tjuvarna blev rädda och sprang iväg.

Villaägaren ringde 112 samtidigt som inbrottstjuvarna försökte fly i grannens bil som de hunnit stjäla innan inbrottsförsöket. Men villaägaren visste att den riktning tjuvarna valde skulle leda till en återvändsgata. Därför hoppade han in i sin egen bil och blockerade vägen med den så att inbrottstjuvarna inte kunde åka vidare.

Tjuvarna hoppade ur bilen – och sprang in i skogen

När gärningsmännen upptäckte blockaden valde de att hoppa ur bilen och springa från platsen – rakt in i skogen. När polisen anlände till platsen med hundpatrull fann man den ena inbrottstjuven i skogen. Den andre kunde gripas på en gata i nära anslutning till platsen.

Båda misstänks nu för bland annat grov stöld och tillgrepp av bil.