Sent på torsdagskvällen fick en villaägare i Segeltorp i Huddinge kommun i södra Stockholm besök av rånare som försökte tränga in i bostaden.

Det var vid 21-tiden som det ringde på dörren i villan. Då ägaren öppnade rusade ytterligare två män med pistolliknande föremål fram och försökte tränga sig in. Villaägaren gjorde dock motstånd och gärningsmännen försvann från platsen tomhänta.

– Det är en person som ringer på dörren och när mannen öppnar dyker det upp ytterligare två personer som försöker ta sig in i huset. De har pistolliknande föremål bägge två. Han mottar då ut dem under visst handgemäng. Han får motta något slags slag men är inte så pass skadad att han behöver sjukvård, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för Stockholmspolisen, till Expressen.

LÄS ÄVEN: Polisens nya råd: Öppna inte dörren för okända bud

Rån där gärningsmännen tränger in i folks bostäder tycks ha blivit något av en trend på sistone med flera uppmärksammade fall, bland annat där man specifikt varit ute efter dyra klockor.

– Det finns vissa likheter och vi kommer naturligtvis att titta på det här ärendet tillsammans med de andra ärendena som vi utreder, säger Daniel Wikdahl.

Händelsen rubriceras som försök till grovt rån och grovt vapenbrott.