President Joe Bidens administrations senaste påhitt för att vara så politiskt korrekta som möjligt slog tillbaka. Efter att ha hedrat en biologisk man på internationella kvinnodagen anklagar kritiker Vita huset för att förminska kvinnor.

Det 17:e årliga evenemanget hedrade en ”grupp av elva extraordinära kvinnor från hela världen som arbetar för att bygga en ljusare framtid för alla”.

LÄS ÄVEN: ”Transkvinna” våldtog två kvinnor – med ”hennes penis”

En av dessa var Alba Rueda, en transvestit som fungerar som Argentinas särskilda sändebud för sexuell läggning och könsidentitet. Rueda tilldelades International Women of Courage Award vid en ceremoni som hölls av presidentens fru, Jill Biden, och utrikesminister Antony Blinken på onsdagen.

Rueda presenterades som ”en transsexuell kvinna [sic] som sparkades ut ur klassrummen, hindrades från att gå till tentor, vägrades jobbtillfällen, utsattes för våld och avvisades av sin familj”.

”Men inför dessa utmaningar arbetade ”hon” för att stoppa våld och diskriminering mot HBTQI+-gemenskapen”, hette det vidare.

Kritikstorm

Snabbt kom en våg av kritik.

”Det är internationella kvinnodagen – ett bra tillfälle att komma ihåg att Demokraterna inte ens kan säga dig vad en kvinna är”, twittrade Arkansas republikanske guvernör Sarah Huckabee Sanders.

”Varför arbetar Demokraterna övertid för att driva transagendan?” frågade republikanen och tidigare Vita husets assisterande pressekreterare Karoline Leavitt.

”Trevligt av FLOTUS [Jill Biden] att uppmuntra kvinnors försvagning på ’internationella kvinnodagen’. Att sudda ut kvinnor är kränkande”, twittrade den konservativa radiovärden Dana Loesch.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Invandrargäng förnedrar HBTQ-aktivist – ”Rätt åt trans-bög-rasist-fittan”

En som däremot jublade var Kanadas liberale premiärminister Justin Trudeau som kontrade med att ”transkvinnor är kvinnor” och kallade kritiken för ”hat”.