På onsdagskvällen meddelade Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) att den mördade kvinnan är 64-åriga Ing-Marie Wieselgren som var organisationens psykiatrisamordnare. Misstänkt gärningsman har anhållits på sannolika skäl och uppmärksammas i media för kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen (NMR).

Det var strax efter klockan 14 som en kvinna knivhöggs på Donners plats. En 33-årig man hemmahörande i södra Sverige har gripits misstänkt för dådet.

LÄS ÄVEN: Kvinna knivhuggen i Visby

På onsdagskvällen höll polisen en pressträff där man meddelade att kvinnan som är i 60-årsåldern har avlidit av skadorna.

Senare på kvällen bekräftade organisationen Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) att den mördade kvinnan är 64-åriga Ing-Marie Wieselgren. Hon var SKR:s psykiatrisamordnare, rapporterar SvD.

Vid sidan om arbetet som nationell samordnare för psykiatrifrågor var Wieselgren även överläkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Wieselgren befann sig i Almedalen för att medverka i flera seminarier om psykiatri. När knivattacken inträffade ska hon ha varit på väg mellan två evemenang.

Ett vittne beskriver händelseförloppet. Se videon nedan:

Aftonbladet har pixlat knivmannen som greps på bar gärning. Det framgår av bilder att mannen bar på en friluftskniv och även hade handskar med sig.

Enligt uppgifter till Expressen ska misstänkt gärningsman ha varit aktiv i NMR under flera år och bland annat deltagit i demonstrationer. Aftonbladet rapporterar att mannen även har skrivit artiklar hos Nordfront. Han förekommer inte i belastningregistret.

Polismästare Fredrik Persson uppgav för media att det hittills inte framkommit något som tyder på att mördaren har haft politiska motiv. Polisens misstänker att gärningsmannen lider av psykisk ohälsa. Det framgår att han ska ha uppvisat tydliga tecken på att inte må bra, rapporterar Expressen.

Foto: Läsarbild Aftonbladet
Foto: Katerina Janouch
Foto: Katerina Janouch
Foto: Katerina Janouch