Wagnergruppens ledare Jevgenij Prigozjin uppges vara död efter en flygkrasch utanför Rysslands huvudstad Moskva.

Enligt rysk media fanns tio personer – tre piloter och sju passagerare – och alla omkom. Flyget var på väg från Moskva till Sankt Petersburg. Det rapporterar den ryska statliga nyhetsbyrån Tass.

LÄS ÄVEN: Putin om Wagnergruppens kupp: ”Förräderi – vi kommer att svara hårt”

På sociala medier cirkulerar videoklipp som uppges visa när flygplanet som störtar mot marken. Flera medier och konton på sociala medier spekulerar i om flygplanet sköts ned av en luftvärnsrobot. Enligt uppgifter ska boende i område ha hört två explosioner före kraschen.

Deltog i kuppförsök

Wagnerledaren Jevgenij Prigozjin fick stor uppmärksamhet under midsommarhelgen när han inledde en väpnad kupp i staden Rostov och senare även sade sig vara på väg till Moskva med 25 000 soldater. Men det så kallade kuppförsöket avbröts plötsligt.

Efter medling av Belarus president Alexander Lukasjenko nåddes en överenskommelse som gick ut på att vapnen lades ned och Prigozjin fick fri lejd till det landet istället.

LÄS MER: Prigozjin: Vi ville protestera, inte störta Putin

Sedan dess har Prigozjin knappt synts till. Men i slutet av juli dök Prigozjin upp vid Putins toppmöte med afrikanska länder i Sankt Petersburg.

LÄS MER: Fotot visar: Prigozjin tycks vara kvar i Putins ”inre krets”