Trump US economy
Utrikes

Wall Street Journal: USA:s ekonomi under Donald Trump är förträfflig

Publicerad 12/17/2017
Annons

➤ Samhällsnytt har tidigare rapporterat om hur den amerikanska ekonomin skjutit i höjden sedan Donald Trump tillträdde som president. Den anrika finanstidningen Wall Street Journal deklarerar nu att den amerikanska ekonomin under Donald Trumps ledarskap är förträfflig.

Sedan Donald Trump valdes har börserna i USA skjutit i höjden och BNP ökat kraftigt samtidigt som arbetslösheten har sjunkit till rekordlåg nivå. Även konsumenternas förtroende för ekonomin har ökat rejält och lönerna har börjat gå upp.

Den amerikanska finanstidningen Wall Street Journal konstaterar ett drygt år efter presidentvalet att Donald Trumps presidentskap är ”förträffligt” vad gäller ekonomin. Skälen bakom detta hyllande av den nye presidenten är att börsen stigit kraftigt trots att många förutspådde att den skulle djupdyka om Trump blev vald, att företag tjänar mer pengar och har börjat investera rejält i USA samt att Trump genomfört massiva avregleringar, avskaffat byråkrati och röjt undan en rad andra hinder som som lett till att företag nu växer och anställer.

Wall Street Journal poängterar även att de förslag till massiva skattereformer vars utformning nu är inne i sitt slutskede och sannolikt kommer att godkännas av kongressen innan jul, ytterligare kommer att stärka den amerikanska ekonomin. Det innebär i så fall gör att även 2018 kommer att bli ett positivt år för den amerikanska ekonomin men även för den globala ekonomin som förutspås växa med hela fyra procent, till stor del tack vare den starka amerikanska ekonomin som resten av världen påverkas av.

Wall Street Journal avslutar med att ge Barack Obama en rejäl känga genom att understryka att när en president stiftar policies och lagar som uppmuntrar till arbete, spenderande, investeringar och möjligheter att tjäna pengar är ekonomin under betydligt bättre ledarskap.

Så sent som i fredags slog Dow Jones ytterligare ett av flertalet nya rekord och närmar sig 25.000. Även Nasdaq slog ett av flertalet nyliga rekord i fredags och ligger nu alldeles under 7.000.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons