I veckan kunde Samhällsnytt berätta att vänsterliberala Dagens Nyheters kritiserade chefredaktör och ansvarige utgivare Peter Wolodarski återigen är i blåsväder och stämts på en miljon kronor för förtal. Nu riskerar Wolodarski ytterligare en stämning efter att tidningen hängt ut en helt oskyldig person som rasist.

Det är den Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Jonas Andersson som i Dagens Nyheter till sin förvåning hittade en bild på sig själv i anslutning till ett reportage om en person som för sju åtta år sedan påstås ha kallat migranter för parasiter och tillskrivit somalier låg intelligenskvot.

Andersson tog kontakt med mediejätten som kunde konstatera att man haft för bråttom och att det därför skett en förväxling av person. Den utpekade rasisten ska enligt uppgift ha samma namn som SD-riksdagsledamoten.

LÄS ÄVEN: DN:s chefredaktör stäms för grovt förtal – spred russofobiska konspirationsteorier om svensk företagare

En ”Anna-Lena” som inte vill uppge sitt efternamn men titulerar sig ”admin” har på Twitter beklagat att ”det tyvärr blivit fel” och att man ber om ursäkt för det. Andersson replikerar med en retorisk fråga som indikerar att han inte kommer att låta sig nöja med detta utan ämnar gå vidare med saken genom att hålla tidningens ansvarige utgivare ansvarig.

Den aktuella artikeln är författad av journalisten Niklas Orrenius som bland annat kritiserats hårt för att ha trakasserat oppositionella opinionsbildare i deras hem och för att genom sina skriverier ha hindrat polisen att kartlägga den organiserade romska brottsligheten som bland annat står för en majoritet av alla åldringsbrott i Sverige.