0
Inrikes

Ytterligare en intervju med Jens Ganman stoppad av Sveriges Radio

Publicerad 6/11/2018
Annons

Sveriges Radio P4 Jämtland stoppade häromdagen en bandad intervju med Jens Ganman om hans och före detta polisen Mustafa Panshiris nyutkomna bok ”Landet som kunde”. I stället skulle en ny direktsänd intervju anordnas. Efter drygt två minuter avbröt dock SR-journalisten även den intervjun.

Ganmans och Panshiris bok har rönt stor uppmärksamhet eftersom den behandlar ett högaktuellt ämne – Sveriges till stor del havererade integrationspolitik som en följd av en mångfaldigt högre invandring än vad som har kunnat hanteras. Ämnet är politiskt känsligt, inte minst under ett valår, och den bandade intervjun blev av allt att döma inte riktigt så som Sveriges Radio tänkt sig.

Man hävdade då att den inte kunde sändas eftersom den intervjuande SR-journalisten på ett ställe är omnämnd i Ganmans bok. Det skulle vara oetiskt menade man.

Enligt Ganman håller emellertid inte den förklaringen. Detta eftersom han har intervjuats av ett flertal andra journalister, bland annat Pontus Mattsson på SVT, som också förekommer i boken utan att dessa sett några problem med detta.

I den nya direktsända intervjun som anordnades på måndagen ville Ganman innan man började diskutera boken ha svar på några frågor kring att den förra intervjun stoppades. Detta vägrade dock SR-journalisten att gå med på – trots att denne själv i påannonsen tog upp saken – som i stället efter drygt två minuter avbröt intervjun och sändningen.

De två minuterna av intervjun som sändes kan avlyssnas i klippet ovan. Ganman har själv en bakgrund som journalist inom Public Service, bland annat just på SR P4 Jämtland.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
772Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons