FN:s generalförsamling.

Ytterligare två länder ställer sig utanför FN:s migrationsramverk

Listan på nationer som vägrar skriva på avtalet växer nu i rask takt för varje vecka. Man hänvisar bland annat till hot mot den nationella säkerheten och en ökad risk för illegal invandring.

Som Samhällsnytt kunde avslöja den 4 oktober kommer Sverige skriva på ramverket och trots att uppmärksamheten kring det nu ökat förekommer ingen nämnvärd debatt kring konsekvenserna.

Sedan dess har en lång rad länder meddelat att man inte tänker skriva under. Först ut var USA och Ungern för att följas av Österrike, Tjeckien, Estland, Bulgarien, Polen och Israel. Dessutom tvekar man i ytterligare några nationer ifall man ska gå med eller inte, bland dessa finns Tyskland, Belgien och Nederländerna.

De senaste två nationerna som meddelar att man inte kommer skriva under avtalet är Slovakien och Schweiz.

I Slovakien är det premiärminister Peter Pellegrini som efter EU-toppmötet på söndagen uppgav att de ”under inga omständigheter” tänker stödja avtalet. Samtidigt har landets utrikesminister Miroslav Lajcak hotat med att avgå ifall landets regering avvisar avtalet.

I Schweiz vill regeringen återföra frågan till parlamentet igen innan man eventuellt skriver på avtalet.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.