På torsdagsförmiddagen larmades polisen till en gymnasieskola i Varberg med anledning av att en yxman maskerad med svetsmask gick till attack mot elever. Mannen greps i anslutning till skolan och misstänks för försök till mord.

Det var strax efter klockan 10 som polisen fick larm om att yxmannen hade tagit sig in på gymnasieskolan Peder Skrivare vid Fridhemsberg, rapporterar Expressen.

Enligt rapporter från skolan var gärningsmannen klädd i gula arbetskläder och bar en hjälm med ett visir som liknande en svetsmask. Vidare ska mannen ha varit beväpnad med både en yxa och en kniv.

Polisen grep 25-åring

I samband med att gärningsmannen gick in i skolan ska han ha gått igenom skolans kafeteria och där skadat en elev med yxan inför flera andra elever som blev vittnen till händelsen.

Mannen flydde sedan från platsen och lämnade arbetskläder, hjälm, yxa och kniv på skolans område. Men redan klockan 10.39 kunde polisen gripa mannen som uppges vara i 25-årsåldern.

Polisen har inlett en förundersökning om försök eller förberedelser till mord och alla skolans elever ska få gå hem för dagen.