zlatan

Foto: Football.ua.

Inrikes

Zlatan anklagar svenska medier för rasism

Publicerad 1/8/2018
Annons

Hade han hetat Andersson eller Svensson hade det varit annorlunda, menar Ibrahimovic.

I en intervju med franska Canal Plus går Zlatan Ibrahimovic till attack mot Sverige och svenska medier som han menar agerat rasistiskt mot honom.

– Vad gör svensk media? Försvarar de mig? Eller attackerar de mig? De attackerar fortfarande mig. För de kan inte acceptera att jag är Ibrahimovic. Om en annan svensk spelare hade gjort ett misstag som jag gjort hade de försvarat honom. Men när det handlar om mig så försvarar de inte mig. Men det är okej för mig, för det är vad som gör mig starkare.

”Det här handlar om rasism”, heter det vidare.

– Jag säger inte att det här är rasism, men det finns ”under cover”-rasism. Det existerar och jag är 100 procent säker på det. För jag är inte Andersson eller Svensson. Hade jag varit det hade de försvarat mig. Om jag så hade rånat en bank hade de försvarat mig. Jag lovar dig.

Ibrahimovic hävdar även att svensk media inte försvarar honom som de borde och detta ska bero på att han ”förmodligen är den bästa svenska spelaren i fotbollshistorien” samt ”det jag gjort har ingen annan åstadkommit”.

Den påstådda rasismen ska ha börjat redan som spelare i Malmö där han inte ska ha blivit accepterad som andra för att han inte hette Andersson, Svensson eller dylikt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
840Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons