Duniyo-Faisal-Hassan

Duniyo Faisal Hassan. Foto: Privat.

Inrikes

14-årig flicka knivmördade 17-årig flicka på HVB-hem

Publicerad 11/16/2018
Annons

I onsdags skrev Samhällsnytt om att en 17-årig flicka avlidit i samband med ett bråk med en annan ung flicka i Trollhättan. Polisen var då mycket förtegen om händelsen. Det framkommer nu att den för mord misstänkta flickan är endast 14 år gammal, att offret höggs ihjäl med kniv och att händelsen utspelade sig på ett HVB-hem där båda flickorna varit bosatta.

Det var vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen som polisen larmades till platsen, påträffade den knivskurna 17-åringen  och grep den 14-åriga förövaren. Offret var vid det tillfället ännu vid liv men avled senare på sjukhus av de skador hon tillfogats.

LÄS MER: Tonårsflickor hamnade i slagsmål med varandra – en dog

Polis och åklagare uppger att man nu har en klar bild av händelsen men vill inte gå ut med några uppgifter om motivet. Man berättar dock att den 17-åriga flickan blev knivhuggen flera gånger och att detta är dödsorsaken.

Den mördade 17-åriga flickan kommer enligt Expressen/GT från Somalia och heter Duniyo Faisal Hassan. Uppgift saknas om den 14-åriga gärningspersonens ursprung.

Det rör sig emellertid inte om ett av de många HVB-hem som numera används som asylboende för så kallade ensamkommande flyktingbarn, utan om ett behandlingshem för unga kriminella. Duniyo uppges ha kommit till Sverige redan 2009 men sedan tidiga tonåren på grund av problem ha varit placerad på flera liknande anstalter.

På grund av gärningspersonens låga ålder har hon överlämnats till sociala myndigheter och förundersökningen måste därför göras på ett annat sätt än det normala. Eftersom flickan inte är straffmyndig kan hon inte ställas inför rätta, utan kommer i stället att bli föremål för vård och behandling och det är som underlag för sådana beslut brottsutredningen görs.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons