Vid 11-tiden på onsdagsförmiddagen häktades en 23-årig man vid Jönköpings tingsrätt på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för det uppmärksammade mordet på 57-årige småbarnspappan Kjäll Gustafsson i samband med ett rån på en restaurang i Gislaved i december 2019.

Mannen, som förekommer i brottsregistret sedan tidigare för diverse brott, har utländsk bakgrund och har efter mordet bytt efternamn och flyttat runt på olika adresser. Det tog polisen nio månader att hitta honom.

Det var den 14 december förra året som Kjäll Gustafsson tillsammans med sin hustru och några vänner besökte restaurang Ströget i Gislaved för att äta julbord. Förtäringen avbröts dock då två knivbeväpnade maskerade rånare störtade in på restaurangen.

Kjäll försökte ingripa mot rånarna när dessa under knivhot tvingade personalen att öppna först kassaapparaten och sedan ett kassaskåp. Han höggs då brutalt ihjäl. Den nu häktade 23-åringen misstänks vara den som höll i det dödande vapnet. Den andre rånaren har ännu inte identifierats.

Kjälls bror, Stefan Citron, säger i en kommentar till media att det känns underbart att polisen i varje fall fått tag på en av förövarna.