Under måndagsförmiddagen häktades den 27-årige man som greps i torsdags misstänkt för Eriksbergsmordet i somras. Åklagaren säger att mannen har erkänt mordet. Mannen är dömd sedan tidigare för den kraftigt uppmärksammade ”Facebookvåldtäkten” – där tre män med utländsk bakgrund våldtog en kvinna och sände det live på Facebook. 

27-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mordet på en man i 35-årsåldern som hittades svårt skadad i en trappuppgång på Täljstensvägen i Uppsala natten till den 3 augusti, rapporterar SVT. Offret fördes till sjukhus men avled på grund av skadorna.

– Min klient har medgivit både häktningsyrkandet och att det föreligger sannolika skäl, säger den misstänkte 27-åringens advokat Andreas Welin till SVT.

Polisen kunde gripa mannen på torsdagen förra veckan efter att han själv kontaktat polisen. Han ska ha haft kniv men varit ensam i sitt hem. Mannen vägrade först komma ut ur bostaden så polisen kallade in förhandlare.

Omkring 19.30 gav han upp och polisen kunde lugnt gripa mannen. Vid tillfället ska han ha mått så psykiskt dåligt att polisen överlämnade honom till vård.

Senast den 17 december måste åklagaren väcka åtal. Polisutredningen fortsätter tills dess.

– Rent generellt räcker inte ett erkännande, det måste stärkas upp med övrig bevisning, säger åklagare Pontus Melander.

Tidigare dömd för Facebookvåldtäkten

Den 27-årige mannen är en av de tre män som dömdes för en våldtäkt som sändes live på Facebook i januari 2017. Mannen dömdes till fyra månaders fängelse för att ha filmat våldtäkten och har sedan våldtäkten bytt för- och efternamn.