I söndags greps 31-årige Kessimai, misstänkt för mord och tre fall av mordförsök i samband med den kriminella gänguppgörelse i Umeå den 23 januari där en person sköts ihjäl och tre personer skottskadades.

Det var i onsdags för en vecka sedan som skottlossning mellan gängkriminella utbröt i området Ersboda i Umeå varvid en person dog och två skadades allvarligt. Kessimai misstänktes direkt för inblandning i dådet men lyckades hålla sig undan polisen till i söndags då han greps.

Idag häktades Kessimai på sannolika skäl – den högre misstankegraden – misstänkt för mordet och de tre mordförsöken. Han nekar till brott.

Kessimai är medborgare i Gambia och tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och grov kvinnofridskränkning. För det sistnämnda avtjänade han nyligen ett 9 månader långt fängelsestraff. I påföljden ingick inte något beslut om utvisning.

LÄS MER: En död och två allvarligt skadade i väpnad gänguppgörelse i Umeå

I måndags häktades två andra personer, 28-årige Robert Ernesto Marco och 29-årige Jan Christoffer för inblandning i skjutningen. Misstankarna mot dem är emellertid betydligt svagare. Båda nekar till brott.

Robert Ernesto Marco är tidigare dömd för bland annat misshandel, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Han är svensk medborgare och har ett svenskt efternamn.

Jan Christoffer är tidigare dömd för bland annat utpressning, vapenbrott, brott mot knivlagen, narkotikabrott, olovlig körning, rattfylleri och dopningsbrott. Han har svenskt efternamn och svensk bakgrund.