En ny undersökning visar att omkring sju av tio anser att bränslepriserna bör sänkas. Missnöjet ökar stort på landsbygden.

Den senaste tiden har priserna på bensin och diesel nått nya rekordnivåer i landet. Bensin kostar i dagsläget nära 18 kronor per liter och dieseln har passerat 19 kronor per liter.

LÄS ÄVEN: Norrlandsbonden Erik kräver: ”Ut med sossarna och MP”

DN/Ipsos har genomfört en undersökning i vilken hela 71 procent anser att priserna är för höga och bör sänkas. Det kan jämföras med en tidigare undersökning från 2019 då 66 procent ansåg att priserna var för höga. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Det framgår även att stödet för det nuvarande priset som lagom har minskat från 20 till 14 procent. De tillfrågade i undersökningen som anser att priserna är höga menar att 13 kronor vore ett rimligt pris för en liter bensin.

Missnöjet med bränslepriserna växer kraftigast på landsbygden – en ökning med hela elva procentenheter jämfört med föregående undersökning. Vidare uppmärksammar DN att uppfattningen att bränslepriserna bör sänkas är mer utbredd bland lågutbildade än bland högutbildade.

LÄS MER: Bönder tågar mot Stockholm i protest mot bränslepriset: ”Lantbruket riskerar slås ut