På tisdagsförmiddagen avrättades en man i 70-årsåldern genom vad som uppges vara ett tiotal knivhugg i ryggen. Polisen har inte gripit någon misstänkt.

Det var omkring 11-tiden som polisen mottog larm om knivöverfallet vid Borås Camping beläget i området Erikslund. Enligt vittnesuppgifter från elever vid Erikslundsskolan som såg händelsen attackerades åldringen av en ensam gärningsman i grå luvtröja, ljusa byxor, vita skor bärandes på en väska.

LÄS ÄVEN: 60-åring mördad på restaurang i Gislaved – med machete

Höggs ett tiotal gånger

När statstelevisionen uppmärksammar händelsen uppger de att överfallet handlade om en ”knivskärning”. Medan Aftonbladet rapporterar om uppgifter som hävdar att mannen höggs ett tiotal gånger i ryggen. Ulla Brehm är presstalesperson i polisregion Väst och hon bekräftar att det handlar om ett misstänkt mordförsök.

– Till en början fick vi in det här som en misstänkt misshandel, men nu är det ändrat till misstänkt mordförsök, säger Brehm till Aftonbladet.

Polisen inledde en större insats med flera patruller däribland hundförare på marken och helikopter i luften. Trots detta hade ingen gripits sent på eftermiddagen. Vid klockan 15.45 meddelade polisen att mannen avlidit på sjukhus av knivskadorna.

Tipsa

Polisen efterlyser vittnen till händelsen. Den som gjort iakttagelser ombeds ringa 114 14.