T.v. Greta Thungberg. T.h. Licypriya Kangujam. Foto: Faksimil Twitter

8-årig klimataktivist från Indien vill störta Greta: ”Jag var först”

3.6K Shares

I Indien klagar den åttaåriga klimatalarmisten Licypriya Kangujam över att hon kallas ”Indiens Greta Thunberg”. Kangujam går därför till attack och hävdar att hon var på fältet innan Thunberg ens började.

Bakom Greta finns ett antal unga klimatalarmister från olika länder som också höjs upp av massmedia som experter i den ständigt aktuella klimatdebatten. Däremot har dessa hamnat i skymundan efter medias favorisering av Greta Thunberg.

LÄS ÄVEN: SvD uppmärksammar affärerna bakom Greta Thunberg – två månader efter att de avslöjats

En av dessa är indiskan Licypriya Kangujam från Manipur som nu har tröttnat på att få sin berättelse kapad och beslutat sig för att ta tillbaka fokus. I ett twitterinlägg som publicerades på måndagen skriver Kangujam att hon började sin påverkansoperation redan i juli år 2018.

Vidare vädjar indiskan till folk att ”sluta kalla mig Greta av Indien”. Till meddelandet har flickan även bifogat ett videoklipp där hon sitter med en skylt som liknar den som Greta ett par månader senare skulle visa upp utanför riksdagen.

LÄS ÄVEN: Klimat-Greta flydde från intervju med kritiska frågor

3.6K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.