Ett äldre par bosatta på en ö i västra Stockholm rånmisshandlades i hemmet medan gärningsmännen stal deras värdesaker. Paret fick föras till sjukhus med ambulans.

Det var vid 23-tiden på fredagskvällen som polisen mottog ett larmsamtal från paret som är i 80-årsåldern och bosatta på Färingsö tillhörande Ekerö kommun, rapporterar SVT.

LÄS ÄVEN: Gäng bröt sig in och rånade 85-åring i hemmet – stal även trygghetslarm till hemtjänsten

Flera personer hade trängt sig in i deras hus och använt ett stickföremål som vapen för att hota det äldre paret. Enligt Anders Bryngelsson som är presstalesman vid Stockholmspolisen misshandlades paret och fick föras till sjukhus med ambulans.

– Den ena var allvarligt skadad, säger Bryngelsson till SVT.

Polisen grep ett gäng

Från Färingsö finns det endast två möjliga flyktvägar. Antingen skulle rånarna fly bilvägen mot Stockholm eller vägfärjan till Slagasta – men den hade slutat gå klockan 22.30. Polisen upprättade en vägspärr vid Nockebybron strax innan Brommaplan.

En stund senare anlände kom en bil med personer som stämde överens på vittnesmålen från det äldre paret. I bilen påträffades även stöldgods och polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

LÄS ÄVEN: 40-åring rånades i hemmet och svarade med att slå tillbaka – anhålls för grov misshandel