En äldre kvinna i Skåne hade blivit misstänksam mot städaren som hjälpte till i bostaden. Kvinnan gillrade därför en fälla genom att lämna ett antal tusen kronor framme. När städaren var färdig upptäckte kvinnan att kontanterna var borta.

I Malmö har en 82-årig kvinna med reumatism haft svårt att städa sin bostad och därför använt sig av hemhjälp. I oktober förra året blev kvinnan av med en ring och kontanter vilket ledde till att hon började misstänka att den 41-årige mannen som städade även stal i hemmet, rapporterar Kvällsposten.

Det ledde till att kvinnan testade sin städare genom att gillra en fälla med 4 000 kronor placerade i en byrålåda. Kvinnan som var steget före tjuven fotograferade även sedlarna som underlag till en polisanmälan.

När städaren var färdig och hade lämnat lägenheten kontrollerade kvinnan byrålådan och kunde konstatera att sedlarna saknades. Hon kontaktade då Polisen. En polispatrull sökte upp 41-åringen vid Möllevångstorget där man kontrollerade honom. I hans plånbok fanns det 4 000 kronor som visade sig ha samma serienummer som sedlarna på kvinnans fotografier.

I samband med polisförhör har städaren erkänt gärningen och han åtalas nu för grov stöld.