På fredagen föll dom i Eksjö tingsrätt i mål B 46-18 mot 45-årige Abbas Agar med tolkbehov på turkiska som i januari i år på sin egen restaurang i Nässjö med flera knivhugg och annat grovt våld mördade en ung man. Påföljden blir 18 års fängelse.

Motivet till mordet var en konflikt om en lägenhet. Abbas larmade själv SOS i tron att han skulle kunna lura polisen att han bara påträffat den knivhuggne mannen på sin restaurang Nässjö Steakhouse. När det senare belades att det var Abbas själv som var gärningsman hävdade han i stället att det skulle varit fråga om nödvärn och senare också att han skulle ha agerat under inflytande av en psykisk störning.

LÄS MER: Man misshandlad till döds på restaurang i Nässjö

Domstolen har inte funnit Abbas berättelse trovärdig. Inga tecken tyder på att Abbas skulle ha utsatts för något våld som han behövt försvara sig med kniv mot. En sinnesundersökning har visat att Abbas inte heller lider av någon allvarlig psykisk störning.

Den rättsmedicinska undersökningen av brottsoffret har visat att denne utsatts för inte mindre än 16 knivhugg och dessutom ytterligare 44 skador från annat våld. Domstolen utesluter därför någon annan brottsrubricering än mord. Rätten övervägde livstids fängelse men beslöt sedan att utdöma den längsta tidsbestämda påföljden 18 år.