Lars Adaktusson, riksdagsledamot för KD, skriver i en debattartikel att SD och KD inte kan ingå i samma block eftersom ”KD:s grund i människovärde och humanitet inte är kompatibel med snäv nationalism”.

Han pekar speciellt på att SD vill stoppa asylinvandringen samt minska det stora bistånd som Sverige ger varje år till diverse olika länder. Han är även kritisk till att SD är kritiskt till det överstatliga EU, som han beskriver som ett ”oöverträffat samarbete”. Adaktusson anser att en ”stram migrations­politik” och stängda gränser kolliderar med mänsklig utsatthet och asylrätt.

Därför menar han i debattartikeln att ”även om både KD och SD över tid har förändrats och idag kan träffa gemensamma uppgörelser måste idén om ett nytt ”högerblock” avvisas.”

Sverige har delat ut över 2,6 miljoner uppehållstillstånd sedan 1980. Bara sedan Löfven tog över makten år 2014 har över 800 000 uppehållstillstånd delat ut, även om Reinfeldt-regeringen var ansvariga för de första 9 månaderna det första året.

Idag presenterades även en ny BRÅ-rapport, som Samnytt rapporterade om, som återigen konstaterade överrepresentationen bland invandrare när det gäller brottslighet. Det visade sig även att andra generationen låg sämre till än första och ju grövre brott desto större överrepresentation.