➤ SITTSTREJKEN För ett par dagar sen dök i sammanhanget något märkliga banderoller och slagord upp hos de sittstrejkande afghanerna i Stockholm. ”Stoppa utvisningarna” blandades nu med bland annat ”Höj pensionerna” och ”Höj LSS-stödet”.

Vad som tycks ha skett är att diverse grupperingar på yttersta vänsterkanten har infiltrerat afghanernas strejk och slagit ihop sig med organisationen bakom, Ung i Sverige, för att ta tillfället i akt att föra ut sina egna budskap.

Och på lördagen gick Seko Stockholm plötsligt ut och gav sitt helhjärtade stöd till ”de unga flyktingarna” som man menar har ”en tydlig vilja att knyta an till arbetarrörelsens tradition av internationell solidaritet”. Seko skriver:

”Förutom de egna kraven solidariserar sig de strejkande med ockupationen av BB i Sollefteå, och stödjer krav för viktiga reformer för arbetarklassen. Det är en kraftfull och rörande protest, där flyktingarna visar oss alla värdet och vikten av att hålla ihop och stå upp för människovärdet.

Utvisningarna till Afghanistan måste stoppas! Seko Stockholms styrelse beslöt igår att ge Ung i Sverige vårt stöd, och vi återkommer med vårt ställningstagande.”