Tidigare i veckan blev Eivor, 51, brutalt misshandlad i samband med att tre maskerade män rånade henne på sex hundvalpar. Trots att hon har återberättat för lokal media att ”De bröt på ett utländskt språk. Det gick inte att ta miste på” väljer Aftonbladet att helt utelämna ursprung. Sedan skriver tidningen, ”Rånarna ska ha varit tysta”. Samhällsnytt har kontaktat Eivor för att se vad som stämmer.

På lördagskvällen rapporterade Samhällsnytt att en hundkennel i Önnestad strax utanför Kristianstad i Skåne blivit utsatt för ett brutalt rån.

Den 51-åriga ägaren Eivor Nilsson var på väg för att släppa ut sina Golden Retriever-valpar när tre svartklädda och maskerade män anföll henne med sprej i ansiktet.

Eivor blev slagen flera gånger i huvudet med ett hårt föremål. Sedan försökte männen att bryta hennes nacke. Försöket avbröts och istället använde männen silvertejp för att få kontroll på hundägaren. Därefter försvann männen med sex Golden Retriever-valpar.

LÄS ÄVEN: Eivor, 51, rånades brutalt på sina hundvalpar: ”Blodet bara rann från huvudet”

Till Skånska Dagbladet förklarar Eivor att männen kommunicerade på bruten svenska.

– De bröt på ett utländskt språk. Det gick inte att ta miste på, återberättar Eivor.

Samtidigt väljer Aftonbladet (2019-01-11) att helt utelämna uppgifter om att männen kommunicerat mellan varandra med utländska ord. Istället skriver tidningen ”rånarna ska ha varit tysta under misshandeln”.

Aftonbladet

Skånska Dagbladet

Aftonbladet utelämnar i uppgiften
Samhällsnytt har kontaktat Eivor för att ta reda på fler uppgifter rörande händelsen. Vi frågade samtidigt om hon har återberättat händelsen med samma uppgifter till alla tidningar.

I ett SMS-meddelande på lördagskvällen svarar Eivor ”Ja det är klart” på frågan. Hon förklarar att det är flera journalister som har ringt men att hon har sagt samma sak till alla.

Skador
på nedanstående bild ser ni Eivor på sjukhuset i Kristianstad. Den brutala misshandeln resulterade i svullnader på huvudet, en skadad hornhinna, blåmärken över kroppen och en benfraktur.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156196622987061&set=pcb.208349240119161&type=3&theater

 

Tipsa
Om du har ett tips finns det nu en Facebookgrupp: Kvinna Brutalt Rånad, Valpar Stals. – Hjälp Oss Få Hem Valparna