Storägaren Pontus Tholin har ansökt om att Bolagsverket ska granska transaktioner där styrelsen påstås ha låtit pengar försvinna ut ur bolaget på oklara sätt. Det rapporterar Fria Tider.

I de senaste turerna kring den skandalomsusade sajten skriver Tholin i en ansökan till Bolagsverket, som han vill ska utse en revisor eller särskild granskare, att Bulletin lanserades den 22 december 2020 och att bolagets webbplats var färdigutvecklad den 8 februari 2021. Men trots detta ska kostnaderna för utveckling av sajten ha legat kvar på ca 300 000 kronor i månaden. Dessa pengar vill Tholin nu ha klarhet i vart de gått.

LÄS ÄVEN: Bulletin anlitar trippelmördare

Bakom sajten står ett ukrainskt it-bolag, och i just Ukraina bor både Tino Sanandaji och Dan Korn i Bulletins styrelse till stora delar.

Mystiska internutredningar

I samma ansökan skriver Tholin också att Bulletin under september och oktober anlitat flera jurister för att genomföra så kallade internutredningar. En av dessa var den dömde trippelmördaren Ricard Nilsson. Tholin vill även veta vad som motiverar alla dessa interna utredningar.

LÄS ÄVEN: Bulletin-medarbetaren talar ut: ”Intern chatt fylldes av hat och fick stängas ned”

Ytterligare en punkt Tholin tar upp är att han misstänker att bolaget gjorde fel då man drog tillbaka ansökan om redaktionsstöd för att i stället satsa på presstöd, och vill veta vad som motiverade bolaget att avstå intäkter på 2-4 miljoner kronor.