Den muslimska terroristorganisationen Al-Qaida uppmanar muslimer att agera mot otrogna efter koranbränningarna. Al-Qaida skriver att det är en islamisk skyldighet att halshugga otrogna som kritiserar religionen.

Efter att den irakiske medborgaren Salwan Momika brände koranen utanför Stockholms moské sattes han även upp på terrorgruppens dödslista. Sedan tidigare har politikern Rasmus Paludan placerats på dödslistan där även konstnären Lars Vilks fanns med.

LÄS ÄVEN: IS uppmanar muslimer: Slit svenskar i stycken

Den 2 juli publicerade Al-Qaida på den indiska subkontinenten ett uttalande på sin officiella kanal Al-Sahab Media i vilket terrorgruppen framförde att koranbränningarna kränker muslimer och att väst för ett ett heligt krig mot islam genom dessa. Det rapporterar Middle East Media Research Institute (MEMRI).

Terrorgruppen uppmanar muslimer att ta till handling mot islamkritiker som förnedrar religionen. De står att läsa i meddelandet att, ”det är en islamisk skyldighet att halshugga de otrogna och ateisterna som direkt engagerar sig i sådana förbannade och avskyvärda handlingar.”

Vidare är det också obligatoriskt att bedriva jihad mot regeringar och internationella organisationer som stödjer eller på annat sätt möjliggör för islamkritikernas handlingar. De som personligen inte kan bedriva jihad ska uppmana andra att göra det.

”Den enda vägen framåt för att stoppa dessa brott är jihad och qital (krigsföring reds. anm.) och att halshugga sådana djävlar”, skriver Al-Qaida.

Faksimil MEMRI

LÄS ÄVEN: Svensk ambassadör välkomnar muslimsk kampanj i Sverige