Mediekändisen Alex Schulman som vid flera tillfällen uppmärksammats för sitt förakt mot människor som vittnar om otrygghet i samhället uppger nu att han har utsatts för en stöld i Sveriges mest exklusiva stadsdel – Östermalm.

Det var i samband med att Schulman skulle handla alkohol inför julhelgen som han hade parkerat utanför Systembolaget nära Karlavägen, rapporterar Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Schulman hyllar barndomshemmets förvandling till moské i Filipstad: ”Det var väldigt fint”

När Schulman sedan återvände till bilen insåg han att dörren var öppen. Detta trots att han själv påstår sig ha låst bilen.

– Det var några dagar före jul. Jag parkerade bilen utanför Systembolaget. Jag låste dörren till bilen, och hur vet jag det? Jo, för att jag alltid låser dörren när jag lämnar min bil. När jag kommer tillbaka från Systembolaget efter några minuter var bildörren öppen. Den var olåst. Jag blev jävligt konfunderad, säger Schulman i sin egen podcast.

Störde ut låssignalen

Senare när Schulman parkerade bilen i ett garage och skulle ta ut sin datorväska upptäckte han att den var borta. Enligt försäkringsbolaget hade mediekändisen ställt bilen i en så kallad hotspot där de har flera rapporterade bilinbrott.

LÄS ÄVEN: Alex Schulman om branden i Notre Dame: ”Äntligen.”

Försäkringsbolaget uppgav att det är vanligt att tjuvarna använder en störningssignal mot bilister som försöker låsa sina fordon. Därefter kan tjuvarna smidigt stjäla medan kunden handlar.

– Jag blev ledsen för datorn, men framför allt blev jag ledsen för pappas skrivbok. Den bok som han använde för att arbeta med under hela sitt liv, beklagade Schulman.

Hånade protest mot otrygghet

I början av år 2019 samlades människor som inspirerats av den franska folkrörelsen ’Gula västarna’ i Stockholms innerstad för en demonstration mot maktmissbruket och den växande otryggheten i landet.

Schulman som passerade folksamlingen tog kort därefter tillfället i akt att håna människorna i en krönika med orden: ”Jag gick förbi dem där de stod, såg några slokande svenska flaggor och ett tiotal människor bar gult och jag tänkte att de såg så sorgsna ut i sina västar, som ledsna vägarbetare”.

LÄS ÄVEN: Alex Schulman hånar protestdemonstrationen: ”De såg så sorgsna ut i sina västar, som ledsna vägarbetare”