På tisdagseftermiddagen meddelade Åklagarmyndigheten att man släpper samtliga nio misstänkta i skjutningen i södra Storstockholm – där två lekande barn skottskadades. Enligt ansvarig åklagare räcker inte bevisen för häktning.

Det var vid klockan 20.15 på lördagen som polisen mottog larm om gängbråk och skottlossning i ett bostadsområde i området Visättra i Flemingsberg.

LÄS ÄVEN: Invandrarkriminellt nätverk bakom skjutna småbarnen

I samband med skjutningen påträffades två barn, 5 och 6 år gamla, skottskadade i bostadsområdet. På söndagen anhöll polisen nio personer med kopplingar till den gängkriminella miljön som skäligen misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott.

”Räcker inte för häktning i nuläget”

Redan på tisdagen frigavs samtliga misstänkta eftersom att bevisen inte räcker för häktning. Stefan Creutz är vice chefsåklagare vid Södertörns åklagarkammare och han tydliggör att man fortsatt misstänker männen för inblandning i händelsen.

– De är fortfarande misstänkta men jag gör bedömningen att det som framkommit i utredningen i nuläget inte räcker för häktning. Därför har samtliga anhållna släppts, säger Creutz i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Löfven om gängskjutningen med skottskadade barn: ”Blir förtvivlad”