Efter SVT Uppdrag gransknings reportage från Filipstad, där kommunen håller på att på att gå under på grund av de massiva kostnaderna för nyanlända migranter, och den skenande brottsligheten har behovet av återvandring kommit upp på agendan. Nu planerar Alternativ för Sverige, vars huvudfråga är just återvandring, ett torgmöte i staden.

I Filipstad har 80 procent av de utomeuropeiska migranterna inget arbete och ytterligare tio procent deltar i skattefinansierade arbetsmarknadspolitiska åtgärder. ”Vi håller på och byter befolkning”, säger integrationsansvarig för kommunen.

LÄS ÄVEN: Filipstad försörjer 9 av 10 vuxna utomeuropeiska migranter

Alternativ för Sverige har sökt torgmötestillstånd i Filipstad till tisdagen den 1 oktober kl 17.00 på Stora torget.

Uppdrag Gransknings reportage om invandringen till Filipstad har blivit mycket uppmärksammat. Allt fler röster hörs nu för återvandring, ett förslag som Alternativ för Sverige drivit sedan dag ett. Förra året genomförde partiet en landsomfattande återvandringsturné.

Partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar:

– Vi är Sveriges återvandringsparti. Omfattande återvandring är den enda lösningen på de invandringsproblem som numera finns över hela landet.

LÄS ÄVEN: Aktivister i rättsväsendet drev på HMF-anmälan mot partiledare

– Filipstad är en av många kommuner som förvandlats till oigenkännlighet på grund av invandringen. Kommunens integrationschef erkänner själv att de byter befolkning. Svenskar ersätts av invandrare från tredje världen, och på grund av denna invandring står nu kommunen inför ruinens brant. Svenskarna i Filipstad ska veta att det finns ett parti som står på deras sida och som lyssnar på dem. Därför kommer vi att finnas på plats före och efter torgmötet för att träffa lokalbefolkningen.

LÄS ÄVEN: S-riksdagsledamot drev påverkansoperation för att porta partiledare