I Västmanland lockas änder in med mat för att sedan terroriseras av barn och ungdomsgäng som bland annat kastar stenar. Detta medan föräldrar tittar på. När förbipasserande har rutit ifrån får de höra att ”det är ju bara änder”.

Det var på söndagen som Facebookkontot Fagersta Nyheter uppmärksammade djurplågeriet i Vilhelminaparken som ska ha pågått under en längre tid.

LÄS ÄVEN: Mönsterås försöker stoppa djurplågeri – med flygblad på arabiska 

Facebookkontot meddelar att många Fagerstabor hört av sig med vittnesmål, bilder och videoklipp för att visa hur änderna behandlas grymt, bland annat genom att stenas av barn och gäng i tonåren.

Folk drar sig bort istället för att reagera

Enligt vittnesmål ska änderna lockas in med mat för att sedan utsättas för attacker med stenar framför barnens föräldrar som även uppges heja på. En mamma som vistades med sina barn i en lekpark på platsen vittnar om uppgifterna.

– Jag blev så illa till mods att jag inte kunde sitta kvar i lekparken, säger kvinnan till Facebookkontot.


Änderna i parken. Foto: Faksimil Facebook

Kommunen tog bort dammen

Det framgår även att det starka S-fästet Fagersta kommun har kännedom om djurplågeriet i parken. Istället för att åtgärda själva problemet har kommunen tagit bort en damm i parken som man menar skulle resultera i att djurplågeriet minskade. Men änderna är fortfarande kvar och plågandet av fåglarna forsätter.

”Varför vågar ingen skriva att det är invandrare?”

I kommentarsfältet rasar många Fagerstabor över uppgifterna. En person frågar sig varför ingen vågar skriva rakt ut att det är invandrare som utsätter änderna för terroriseringen.

Flera personer uppmanar förbipasserande att ryta ifrån när de bevittnar sådana här händelser. Men de som har rutit ifrån har fått som svar tillbaka av föräldrar att, ”det är ju bara änder”.https://www.facebook.com/Fagersta/posts/1892912824193285

LÄS ÄVEN: Ökning av igelkottar som plågas: ”Ungdomar spettar och sparkar fotboll med dem”

authorimage