I dokumentären om häktningen av ASAP Rocky efter en misshandel i Stockholm 2019 säger den amerikanske rapparen att dåvarande president Donald Trumps inblandning bara gjorde saken värre.

Det var i samband med en festivalspelning som ASAP Rocky besökte Stockholm. Misshandel av en afghansk migrant som han gjort sig skyldig till under vistelsen resulterade i att han häktades och satt en månad på Kronobergshäktet. I dokumentären Stockholm Syndrome, som haft premiär på filmfestivalen Tribeca, följer man rapparen under hans tid i häktet och tiden efter.

När Donald Trump kommenterade fallet påstod han att han talat med statsminister Stefan Löfven (S) om fallet och erbjudit sig att betala borgen, något som inte går i Sverige.

– Jag var rädd att han skulle fucka upp det. Men å andra sidan tänkte jag, ”det är så det är nu”. Man vill ha så mycket stöd som möjligt och så får man stöd av presidenten, säger han i filmen.

Inga problem med att säga tack

Det påstås att Trump ska ha varit missnöjd med att ASAP Rocky inte visat tillräcklig tacksamhet efter att ha flugit tillbaka till USA i väntan på domen.

– Jag hade inga problem med att säga tack, särskilt inte om han hjälpt mig. Det är berättelsen de vill berätta – att han fick mig frisläppt. Men han fick mig inte frisläppt, om något gjorde han det lite värre, säger ASAP Rocky i filmen.

I augusti dömdes ASAP Rocky och två andra personer till villkorlig dom för misshandel.