En irakisk asylsökare som tidigare befunnit sig i Sverige jagade otrogna på en motorväg i Tyskland. Mannen mejade ned trafikanter bakifrån däribland tre motorcyklister som skadades allvarligt. Efter attackerna stannade mannen bilen, tog fram en Koran och rullade ut en bönematta för att sedan skandera ”Allahu akbar”. Men trots att mannen säger att han har följt Allah avfärdas terroristmotiv och istället bedöms mannen som ”psykiskt sjuk”.

Det var omkring 18.30 den 18 augusti förra året som den irakiske medborgaren Sarmad, som enlgit egen utsago är 30 år gammal, färdades i sin Opel Astra på motorväg 100 i Berlin.

LÄS ÄVEN: Lastbilsterrorist slog till i Tyskland – ropade ”Allah” flera gånger

Den tyska tidningen Berliner-Kurirer rapporterar att mannen i omkring 15 minuter har jagat trafikanter på motorvägen i mellan 130-150 km/h och lyckats köra in i flera av deras fordon.

Tre motorcyklister blev påkörda bakifrån och skadades allvarligt efter att ha slungats till marken. Nedan syns det hur en motorcykel har fastnat under Sarmads bil.

Foto: Faksimil YouTube

Motivet: Allah uppmanade Sarmad

Efter mordförsöken på motorvägen har Sarmad tagit av vid en avfart och klivit ur sin bil för att sedan placera en ammunitionslåda på taket av bilen. Därefter har Sarmad slitit loss registreringsplåtarna och rullat ut en bönematta på platsen.

Vittnen uppgav även att Sarmad i samband med detta har skanderat ”Allahu akbar”. När polisen anlände till platsen greps Sarmad och patrullen påträffade även en Koran i ammunitionslådan.

I polisförhör uppger Sarmad, som är från Iraks huvudstad Baghdad, att offren var slumpmässigt utvalda och att Allah har uppmanat honom att döda otrogna.

Vidare framgår det att Sarmad ägnat sin tid i Tyskland åt att studera Koranen och att han även åtalats för att ha orsakat en annan person kroppsskada men det skulle han frikännas för eftersom han påstods lida av vanföreställningar.

Innan Sarmad invandrade till Tyskland ska han ha levt i Sverige. Hans uppehållstillstånd i Tyskland skulle löpa ut i slutet av nästa år.

Sarmad. Foto: Faksimil YouTube

Ingen terrorist utan psykiskt sjuk

Inledningsvis utreddes attacken på motorvägen som ett muslimskt terrordåd men efter en rättspsykiatrisk undersökning skulle myndigheterna sedan komma fram till att Sarmad är psykiskt sjuk och därför ingen muslimsk terrorist.

Sarmad ställs inför rätta för tre mordförsök, för att ha vansinneskört i trafiken och orsakat allvarlig kroppsskada samt avvikit från olycksplatsen.

Rättegången inleds 15 april och beräknas till 30 dagar. Domen ska meddelas i slutet av september i år.

LÄS ÄVEN: ’Allahu Akbar!’ – migrant attackerade och högg italiensk polis i halsen