frankfurt02
Utrikes

Åttaårig pojke död efter att ha knuffats framför tåg av migrant

Publicerad 7/29/2019
Annons

Flera spår fick stängas av på centralstationen i den tyska staden Frankfurt efter att en man knuffat ned en kvinna och hennes 8-årige son på spåren framför ett tåg. Pojken avled omedelbart när han kördes över av tåget medan kvinnan överlevde och fördes till sjukhus med ambulans. Det rapporterar bland annat The Local.

Händelsen inträffade strax före klockan tio på måndagsförmiddagen på plattform sju på Frankfurts central. Uppgifter om kvinnans skadeläge saknas. Enligt den tyska polisen ska samme man också ha försökt knuffa ned ytterligare minst en person på spåren.

Gärningsmannen greps av polisen när han försökte fly från platsen. Han beskrivs som en 40-årig man utan koppling till något av offren. Mannen uppges vara medborgare i Eritrea.

En mordutredning har inletts men polisen har ännu inte lyckats få klarhet i vilket motiv den eritreanske mannen haft för sina handlingar.

The Local lyfter fram en kommentar från Tysklandsvänliga AfD som med anledning av händelsen skriver att den kan kopplas till de senaste årens asylrelaterade massinvandring. Partiföreträdaren Alice Weidel kallar brottet för vederstyggligt och riktar ett krav till regeringen om att ”börja skydda de tyska medborgarna”.

Flera liknade brott
En liknande händelse inträffade för bara drygt en vecka sedan på en tågstation i Voerde i Nordrhen-Västfalen. En 34-årig kvinna och mor dog när hon knuffades framför tåget. En 28-årig man greps för dådet.

Förövarens bakgrund uppges inte i det fallet men han är välkänd av polisen sedan tidigare och ska som motiv ha angett att han ”hade lust att mörda någon”.

Ytterligare ett antal fall där personer avsiktligt knuffats ned framför tåg har de senaste åren inträffat i Tyskland. Säkerhetsexperter har på senare tid uppmanat alla tåg- och tunnelbaneresenärer att inte gå närmare spåren än två meter förrän tåget kommit in på perrongen.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons