För ett par dagar sen kom beskedet att Suella Braverman, Storbritanniens inrikesminister, sparkas. Skälet ska vara att hon anklagade polisen för att vara alltför veka mot de pro-palestinska och anti-israeliska mobbar som tagit över gator och torg. I ett brev som publicerats offentligt sågar nu Braverman premiärminister Rishi Sunak för dennes inkompetens och oförmåga att ta uti med invandringen till landet – något han tidigare lovat det brittiska folket.

Det var i en artikel publicerad i förra veckan som Suella Braverman anmärkte på polisens slappa hantering av vad hon kallar ”hatmarscher”. Hon konstaterade också att polisen ignorerat brott i samband med ordningsstörningarna som en ”mobb” låg bakom.

LÄS ÄVEN: Inrikesminister: Politisk korrekthet har underlättat för islamisk terrorism

Braverman har även tidigare gjort uppmärksammade uttalanden, bland annat om invandringspolitiken, och hon är populär bland Torypartiets mer konservativa falang.

I ett öppet brev till premiärminister Rishi Sunak skräder hon inte orden. Braverman skriver till sin före detta chef att han inte bara misslyckades med att uppfylla de löften som lämnats till henne personligen, utan även med löften till allmänheten.

Lovade minska invandringen

Hon ska ha accepterat Sunaks erbjudande om rollen som inrikesminister efter att ha fått försäkringar om att han skulle förbinda sig till flera av hennes högsta prioriteringar, inklusive att minska den totala lagliga invandringen.

Sunak ska också ha lovat att avlägsna Storbritannien från jurisdiktionen för internationella organ som Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter för att stoppa de illegala migranter som tar sig till landet i båtar över Engelska kanalen.

Ytterligare ett löfte ska ha varit att utfärda ”otvetydiga lagstadgade riktlinjer” till skolor om vad de lär ut som transsexualism.

”Misslyckats”

”Ni har uppenbart och upprepade gånger misslyckats med att leverera på varenda en av dessa nyckelpolicyer. Antingen betyder din distinkta regeringsstil att du är oförmögen att göra det. Eller, som jag säkert måste dra slutsatsen nu, du hade aldrig för avsikt att hålla dina löften”, skriver Braverman.

”De är vad vi lovade det brittiska folket i vårt manifest 2019 som ledde till en jordskredsseger. De är vad folk röstade på i Brexit-folkomröstningen 2016”, fortsätter hon.

LÄS ÄVEN: Inrikesministern: Vara homosexuell inte tillräckligt för asyl