En företagare i Småland har ledsnat på att få sitt område och parkerade bilar vandaliserade. Han betalar nu 10 000 kronor för att få fast gärningsmännen eftersom ”samhället inte behöver dessa idioter lösa”.

I ett inlägg på Facebook skriver företagaren att flera bilar har blivit sönderslagna av ”barn” klädda i svarta respektive röda huvtröjor i Hollsbybrunn strax utanför Vetlanda.

Attackerna började i slutet av juni och har skett under flera nätter. Vid ett tillfälle ska dessa ungdomar ha funnit en brandsläckare som man sedan tömde på hans område och över parkerade bilar. En annan natt uppmärksammade vittnen hur ett gäng ungdomar vandaliserade parkerade bilar på området genom att hoppa och slå på dessa.

”Så är du förälder till dessa misstänkta så BORDE NI HA LITE BÄTTRE KOLL på era barn!”

Företagaren beskriver hur flera bilar har fått nedtryckta tak, krossade glasrutor och andra plåtskador. Se bildspel nedan över några av skadorna.

SKADEGÖRELSE I HOLSBYBRUNN!(BILVERKSTADEN VID JÄRNVÄGEN)Nu har det gått för långt!Kring midsommarhelgen så hittade man en brandsläckare på trucken som man valde att tömma på gården på diverse bilar och dylikt. Några dagar senare börjar billarm tjuta på nätterna och man undrar vad som händer… Natten/Morgonen den 28/6 kring klockan 03.00 får 2 vittnen syn på 3 yngre förmågor som för oväsen och hoppar/slår på bilar..Som bilderna visar har man hoppat in ett flertal tak, motorhuvar och krossat flertalet bilrutor."Barnen" som inte vill sova på nätterna hade på sig svarta resp röda huvtröjor, uppskattas till cirka 15 årsåldern och högst troligt snusar minst 1 av dem.. Bevis i form av fotavtryck (cirka 25cm lång skosula, rutigt skomönster), kastade portionssnusar, avslagen bandyklubba mm har hittats på platsen. Det finns flera vittnen, eventuellt även film/foto!Så är du förälder till dessa misstänkta så BORDE NI HA LITE BÄTTRE KOLL på era barn!För den som kan se till så dessa åker fast så betalar jag 10,000:- då samhället inte behöver dessa idioter lösa!Händelsen är SJÄLVKLART polisanmäld. Har ni tips/ideer/tankar så finns jag här alt 0383-12510.MvhEn lätt irriterad företagare

Posted by Vetlanda Bil & Skadecenter AB on Monday, July 1, 2019

Erbjuder 10 000 kronor för gripande
Händelsen har polisanmälts men företagaren hyser av allt att döma inte så stor förhoppning om att det ska leda någonstans. Därför försöker han även lösa situationen på egen hand.

I inlägget erbjuder man 10 000 kronor för tips som leder till att gärningsmännen grips. Detta eftersom ”samhället inte behöver dessa idioter lösa”.