På söndagskvällen påträffades två mindre barn svårt skadade i ett bostadsområde i Hässelby i Stockholm. Enligt uppgifter ska pappan ha knivhuggit barnen och sedan kastat ut dem från ett fönster i lägenheten. Söndagen blev våldsam även på andra håll.

Båda barnen är under tio och upptäcktes av förbipasserande som vittnar om ”fruktansvärda scener” på platsen.

– Det är två barn som har hittats allvarligt skadade. Vi misstänker att de har fallit från hög höjd, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen.

En stor insats sattes in med bland annat två ambulanshelikoptrar. Ett av barnen har avlidit av skadorna och två personer anhållits misstänkta för mordförsök, en kvinna och pappan i 45-årsåldern med afrikansk bakgrund som också ska ha knivskurit sig själv.

Alingsås

Vid 18-tiden på söndagseftermiddagen larmades polis till en misstänkt skottlossning vid ett äldreboende i centrala Alingsås.

– Vi har just nu ett pågående ärende i Alingsås. Vi fick in ett samtal om att man hört ett skrik och ett skott utomhus, säger polisens vakthavande befäl Pernilla Henry till Göteborgs-Posten.

Senare på kvällen kom en skottskadad man in till Östra sjukhuset. Händelsen rubriceras som mordförsök men ingen misstänkt finns.