Ryssland inledde natten till måndagen förnyade luftanfall mot Ukraina. Angreppen genomfördes i flera vågor; under natten, morgonen och måndagseftermiddagen.

För första gången på mer än en månad angreps mål i Ukrainas huvudstad Kiev. De främsta målen för attackerna var, enligt ryska källor, företagen Artem och Antonov.

De båda ukrainska vapenproducenterna har tidigare fått sina fabriksanläggningar i den ukrainska huvudstaden bombade av Ryssland – och träffades nu återigen av robotar.

LÄS ÄVEN: Biden: ”Osannolikt” raket som träffade Polen kom från Ryssland

Rysslands utrikesdepartement skriver i ett uttalande att luftattackerna är ett ”svar” på ukrainska attacker mot det ryska elnätet och den ryska ekonomin.

Barnsjukhus träffat

Men det var inte enbart militära mål som besköts. Även Okhmatdyt – Ukrainas viktigaste barnsjukhus – träffades av en raket.

I sociala medier skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att sjukhuset skadades ”av en rysk attack”.

Rysslands utrikesdepartement tillbakavisar emellertid anklagelsen om att Ryssland låg bakom beskjutningen av sjukhuset. Istället heter det att det träffades av en ukrainsk luftvärnsrobot.

Ryssland har tidigare fått skulden för raketattacker som landet sannolikt varit oskyldigt till.

LÄS MER: Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila

Utöver Kiev träffades även mål på fler platser runt om i Ukraina i den ryska attacken. Det noteras särskilt att Ukraina tycks ha utmaningar med att skjuta ned inkommande ryska missiler, vilket skylls på tilltagande brister i landets luftförsvarssystem.