joe biden

Foto: Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Biden: USA lägger dollarmiljarder på att ”klimatanpassa” ALLA militärfordon

Publicerad 4/25/2022
Annons

Den amerikanske presidenten Joe Biden sade i ett uttalande på fredagen att hans administration arbetar för att göra ”varje fordon” i landets militär ”klimatvänligt”.Detta kommer att kosta stora summor pengar.

Presidenten pratade under ett framträdande på ”Earth Day”, i Seward Park i Seattle, Washington, om hans administrations ansträngningar kring att ta itu med klimatförändringar – och uppmanade kongressen att vidta åtgärder. Det rapporterar Fox News.

– En av de saker jag fått reda på som president i USA är att jag får spendera massor av pengar, sade Biden.

– Vi kommer att påbörja processen där varje fordon i USA:s militär, varje fordon, kommer att vara klimatvänligt – varje fordon – jag menar det.

Sedan tillade han att han och hans administration ”spenderar miljarder dollar för att göra det”.

Oklart tillvägagångssätt

Det råder emellertid oklarheter kring vad Biden-administrationen har för tillvägagångssätt för att göra landets militärfordon ”klimatvänliga”.

Samtidigt sade presidenten att han har träffat ledare inom den amerikanska bilindustrin, och konstaterade att de nått ett avtal om ett ”ambitiöst mål” till 2030, som innebär att 50 procent av alla fordon som säljs i landet ska vara eldrivna.

”Genuin möjlighet att göra saker vi velat göra”

– Du förstår, min syn på denna kris, som sagt, är en genuin möjlighet, en möjlighet att göra saker vi velat göra och som först nu blir så tydlig, sade Biden.

Presidenten signalerade även till kongressen att han känner sig redo för klimatlagstiftning.

– Ni förstår, min penna är redo. Min penna är redo att signera. Jag är angelägen om att underteckna detta. Ta några av dessa räkningar till mitt skrivbord.

LÄS ÄVEN: Vita Huset tvingades rätta Biden – flera gånger samma dygn

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
779Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons