folkmassa bil

Faksimil Twitter

Utrikes

Bil körde in i folkmassa på belgisk karneval – flera döda

Publicerad 3/20/2022
Annons

En bil körde tidigt på söndagsmorgonen in i en folkmassa i en stad i Belgien. Av den senaste rapporten framgår att sex personer avlidit, varav ett barn. Utöver detta ska hela 90 personer ha skadats.

Det var klockan 05:00 i morse som en bil körde in i en folkmassa under förberedelserna till en karneval utanför belgiska staden La Louvière, rapporterar Lesoir.

– Det finns inga ord, det är en mardröm. Att komma dit strax efter katastrofen, att se kropparna utspridda på gatan, personer som lider, säger stadens borgmästare Jacques Gobert rapporterar TT.

LÄS ÄVEN: Bil rammade folkmassa i Tyskland – flera skadade

Belgiens inrikesminister Annelies Verlinden skriver på Twitter att regeringen följer situationen noga och sänder sina kondoleanser till offrens anhöriga.

”Det som skulle vara en vänskaplig fest förvandlades till en tragedi”, skriver hon.

LÄS ÄVEN: Bil körde rakt in i folkmassa i Berlin

Borgmästaren: ”Vi stoppade honom”

– En bil som körde i hög hastighet körde in i folkmassan som hade samlats för att delta i karnevalen. Föraren fortsatte sedan köra, men vi stoppade honom, berättar Jacques Gobert.

– Den gemensamma krisplanen har utlösts. Vi har gjort kommunens sporthall tillgänglig för familjer och hjälptjänsten för offer har också aktiverats, säger han vidare.

De två personer, födda 1988 respektive 1990, som befann sig i bilen har gripits av belgisk polis. Motivet eller vad som föranlett händelsen är i skrivande stund oklart.

LÄS ÄVEN: Spansk terrorskräck: Nio skadade när bil kör in i folkmassa

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons