Efter att SD-ledaren Jimmie Åkesson under söndagens partiledardebatt tröttnat på Miljöpartiets språkrörs retorik, med att kalla oppositionen för ”blåbrun”, och sagt ifrån på skarpen meddelar Per Bolund (MP) att han kommer fortsätta med samma slags språkbruk.

Sedan tidigare har även Kristdemokraterna och Ebba Busch reagerat på Miljöpartiets retorik och sagt ifrån, bland annat i en debattartikel där det var Märta Stenevi (MP) man då fokuserade på.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Åkesson läxar upp darrig Bolund: ”Vem är brun?”

Då Åkesson ifrågasatte ifall det är honom Bolund kallar brun, och därmed påstår är nazist, svarade miljöpartisten att det handlade om att Sverigedemokraterna skulle vara högerpopulister som konservativa partier ”släpper in”.

Trots tillsägelsen använde Bolund ordet ytterligare en gång i debatten.

Fortsätter med samma retorik

I efterhand säger Åkesson att han trodde att den typen av epitet skulle hållas utanför dylika sammanhang, och Bolund att han kommer fortsätta med sin brunsmetning.

– Det är ju så att han [Åkesson] leder ett främlingsfientligt parti som har rötterna i den svenska nazismen och språkrådet har definierat vad blåbrun innebär, det är när högerpartier öppnar för främlingsfientliga partier, säger Bolund.

LÄS ÄVEN: Här tar Per Bolund (MP) flyget till Köpenhamn

Att debatten på en så hög nivå inte kan föras på ett mer vettig nivå menar Åkesson är pinsamt.