bono-macphisto
Kultur

Bono i U2 kritiseras för osmaklig Hitlerhälsning på scen – skulle föreställa ironisk hyllning till svenska folket och SD

Publicerad 9/11/2018
Annons

Bono, sångare och vänsteraktivist i musikgruppen U2, hetsade utklädd till den onda clownen MacPhisto under en konsert i Paris på söndagen mot de svenska folket med anledning av att Sverigedemokraterna gått framåt i valet. Påhoppet inkluderade en Hitlerhälsning och kommentarer om att svenskarna är tråkiga men nu i varje fall ”upptäckt sin ariska potential”.

Många är kritiska till U2-sångarens hätska attack. I en kommentar till SVT:s Kulturnyheterna, som uppmärksammat påhoppet, säger SD:s informationschef Henrik Gustafsson att det, mot bakgrund av att svenska kändisar uppenbarligen inte har någon verklighetsförankrad uppfattning om SD, inte är förvånande att läget är än värre hos en person som Bono.

Gustafsson tillägger att det alltid är beklagligt när människor sprider felaktiga uppgifter om ett politiskt parti – oavsett vilket parti. Han uttrycker också kritik mot den stigmatisering som många människor – kända såväl som icke kända – ägnar sig åt gentemot SD, partiets företrädare och väljare.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons