➤ Under natten mot söndagen attackerades nattklubben 19Hundra i Ängelholm av en man som kastade in ett flertal brandbomber i lokalen.

Den gripne 21-åringen hade med sig ett flertal så kallade molotovcocktails som kastades in genom fönstren. En kvinna ska ha träffats av en flaska och glassplitter men är lindrigt skadad.

Nationella bombskyddet kallades till platsen då man i samband med gripandet påträffade föremål som bedömdes som farliga. Efter att en bombrobot undersökt mannen bedömde polisen föremålet som ofarligt.

– Jag vill inte uttala mig om vad det är för föremål, eftersom det är en pågående utredning, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl polisregion Syd till SVT.

Mannen ska också ha visat upp en kniv och haft på sig något som liknande ett bombbälte.

I ett inlägg på nattklubbens Facebooksida skriver ägaren Jim Nilsson om natten.

Mannen som kastade flaskorna genom rutan lyckades snabbt brottas ner av ett flertal bargäster samt ordningsvakter som ryckte in.
Mannen bar på en stor kökskniv och han hade på sig ngt som liknade ett bombbälte med elektronik.
Ngt han såg ut att vilja aktivera när vi övermannade honom.

I hans ryggsäck fanns det ett flertal brandbomber eller ngt som liknar det samt religiösa extrema böcker och texter på laminerade A4.
Polis, sniper och bombgrupp har tillkallats och den misstänkta är omhändertagen samt har man säkrat eventuella bombmaterial.
Vi har i nuläget inte fått bekräftat av polisen om det var skarp laddning eller inte, samt vad gärningsmannens motiv var.

Tack gode gud att ingen kom till allvarlig skada och ett stort tack till alla som hjälpte till att fånga gärningsmannen och säkra platsen.
Detta trodde man ju inte skulle hända när man gick upp imorse.

Vart är Sverige på väg när ngt sådant här händer i lilla Ängelholm, sjukt och skrämmande.
Nu ska man förhoppningsvis få lite sömn.
Ta hand om er!

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och inte terrorrelaterat, även om Säpo är kontaktat tills vidare utan att delta i utredningen.

– Vi har hållit förhör med honom under morgonen. Vad som kom fram vill vi inte gå in på med hänsyn till utredningen, säger Calle Persson, på polisens ledningscentral, till SVT Nyheter Helsingborg på söndagsmorgonen.