corona masker
Utrikes

Coronakaos i italiensk stad med fullbelagda sjukhus

Publicerad 3/25/2020
Annons

I Bergamo, som tillhör den värst drabbade regionen Lombardiet, finns inte tillräckligt med vårdplatser för alla som insjuknat i corona. Stadens borgmästare konstaterar att man saknar resurser för att ta hand om alla smittade och att många dör i hemmen.

Italien är ett av de värst drabbade länderna av coronaviruset och enligt de senaste siffrorna på onsdagen har nästan 70 000 smittats och knappt 7 000 dött.

I Bergamo där 300 personer dog under bara förra veckan varnar borgmästare Giorgio Gori för att stadens vårdsystem är överväldigat med personal som arbetar från 8 på morgonen tills de kollapsar på kvällen.

Alltför många kommer till sjukhusen i ett sent stadium och i dåligt skick vilket kräver intubation och intensivvårdsplatser. Samtidigt klarar många inte att ta sig till sjukhusen överhuvudtaget utan dör hemma, varav många är äldre.

LÄS ÄVEN: Spanien: Soldater hittar övergivna döda på ålderdomshem

Enligt Gori är det svårt att upptäcka såna fall i tid och med fullbelagda sjukhus finns det inte plats för alla.

Lombardiet är coronavirusets epicentrum i Italien. På tisdagen anlände ett team med ryska specialister för att hjälpa till med bekämpningen. Ryssland har även sänt 15 militärplan fyllda med förnödenheter.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
925”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons