På söndagen höll det danska invandringskritiska partiet Stram Kurs demonstration i dem invandrardominerade stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn. Det resulterade i att maskerade gäng startade upplopp i staden.

Danmark ska under det första halvåret i år hålla val till folketinget. Ett parti som engagerat sig aktivt inför valet är Stram Kurs med partiledare Rasmus Paludan som motsätter sig islam och vill stoppa all invandring från länder utanför västvärlden.

För knappt en månad sedan uppmärksammades partiet i samband med att den terrorkopplade islamistiska organisationen Hizb ut-Tharir samlades i den danska huvudstaden. Partiet svarade då med att bränna Koranen i närheten.

LÄS ÄVEN: Terrorkopplade islamister samlades i Köpenhamn – dansk politiker svarade med att bränna koranen

Paludan håller varje vecka demonstrationer runt om i landet där han kritiserar invandring och särskilt islam. Dessa demonstrationer direktsänds på internet och har uppmärksammats stort i sociala medier. Under gårdagen samlades partiet i stadsdelen Nørrebro som dansk media beskriver som ”ghetto”.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Invandrargäng attackerade dansk politiker med fyrverkerier – polisen tvingades fly

Vid samlingarna brukar partiet vanligtvis demonstrera tillagning av ”Bacon á la Koran” genom att elda koranen på en grill, spela cricket med koranen eller kasta boken mellan personer.  I Nørrebro kunde partiets manifestation knappt påbörjas innan polisen fick sätta partimedlemmarna i säkerhet när invandrare stormade platsen.

Här nedanför kan den video ses som partiet livesände från platsen. Strax efter minut 6.40 inleds oroligheterna.

https://youtu.be/KOgVD78F0AA?t=400

Därefter utbröt upplopp i stadsdelen med stenkastning, vandalisering, bränder och fyrverkerier. Omkring 200 poliser deltog i insatsen för att säkra området.

https://twitter.com/qaasimilli/status/1117669192436572160