Av uppemot 200 omhändertagna i samband med krigsscenerna på Järvafältet har två män häktats. Båda männen saknar personnummer och adress i Sverige.

Det var vid klockan 14 som kulturfestivalen ”Festival Eritrea Scandinavia” på Eggebygård förvandlades till krigsscener med brinnande festivaltält och bilar. Men även attacker med träpåkar och stenar. 52 personer och tre poliser skadades.

SE VIDEO: HELA eritreanska kriget på Järvafältet

Festivalområdet stormades av omkring tusen eritreanska motdemonstranter. De anklagar sina landsmän för att ha en regimtrogen propagandafestival och även samla in pengar till regimen.

Enligt polisens uttalanden till media i samband med kaoset på torsdagseftermiddagen ska mellan 100-200 personer ha omhändertagits. Av dessa frihetsberövades ett 40-tal personer som nu har släppts från polisens förvar. Enbart två personer har häktats och båda saknar koppling till Sverige.

Maekebe Tesfaldet Tesfu, 29, är på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Dejen Teshome, 23, är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

15 har utvisats

Nyligen meddelade Polismyndigheten att 15 personer har avvisats från Sverige efter upploppet. Skälet är att polisen anser att personerna stör den allmänna ordningen och säkerheten i landet.

– Beslutet togs i samband med frihetsberövandet under natten mot fredagen, säger polisens presstalesperson. Personerna kommer avvisas till de länder där de är bosatta, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson.

LÄS ÄVEN: Dagerlind: Så slipper vi afrikanska stamkrig på den svenska savannen