Demonstration på söndag i Stockholm mot FN:s migrationsavtal

5.6K Shares

Organisationen ”Stockholmare för ett suveränt Sverige” manar till uppslutning på Mynttorget i Stockholm på söndag den 2 december klockan 14:00-17:00. Då och där anordnar man en manifestation mot det hårt kritiserade FN-avtal om global migration som Sveriges övergångsregering har meddelat att man avser att underteckna.

Enligt arrangörerna är den tillståndsgivna demonstrationen partipolitiskt obunden och alla som vill slå vakt om Sveriges självbestämmande är välkomna. Man ber därför de som tänkt komma att lämna alla attribut med partibeteckningar hemma.

Mer information om evenemanget finns HÄR. Information som organisationen sammanställt om FN-avtalet finns HÄR.

På torsdagen frågades företrädare för regeringen ut av oppositionspartierna i riksdagens utrikesutskott. I samband med det riktades allvarlig kritik mot avtalet för att vara otydligt, inkräkta på länders migrationspolitiska självbestämmande, sudda ut gränser mellan legal och illegal migration samt begränsa mediefriheten för aktörer som rapporterar kritiskt om liberal migrationspolitik.

”Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration” ska godkännas på en högnivåkonferens i Marrakech i Marocko den 10 december. Därefter ska den antas i FN:s generalförsamling den 19 december.

Ett flertal EU-länder liksom USA och Australien har meddelat att man inte kommer att skriva på. Om den svenska övergångsregeringen fortfarande sitter kvar när avtalet ska undertecknas, vilket i nuläget förefaller sannolikt, kommer Sverige att skriva på. Det är oklart vad som sker i händelse av att en annan regering tillträtt.

5.6K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.