Faksimil Youtube

Utrikes

Domare avslår Trumps stämningsansökan i Michigan

Publicerad 11/15/2020
Annons

Rudy Giuliani, Trumps personlige advokat och tidigare borgmästare för New York City, lämnade i veckan in en stämningsansökan gällande valfusk i delstaten Michigan. Enligt Giuliani handlar det om tre- till fyrahundratusen röster som påverkats. Men ansökan avslås.

Trump har inte gett upp trots mainstreammedias utnämning av Biden till president. Anledningen är att det i flera stater framkommit att rösträkningen inte gått rätt till. Ett dussintal stämningsansökningar har lämnats in, den senaste i raden gäller delstaten Michigan.

Stämningsansökan bygger på en mängd vittnesmål som beskriver missförhållanden vid rösträkningen, främst i Wayne County, där Detroit ingår.

Råkade lägga till en extra nolla

Under valnatten framkom det att cirka 6000 röster som skulle ha gått till Trump istället gick till Biden i Antrim County, som också ligger i Michigan, på grund av vad som först rapporterades som ett fel i rösträkningsprogrammet Dominion Voting Systems. Resultatet blev att Biden annonserades som vinnare med cirka 3000 röster. När felet upptäcktes räknades samtliga röster om för hand och Trump stod då som vinnare i kommunen.

Den officiella förklaringen till felet fastställdes vara den mänskliga faktorn. En lägre tjänsteman ska ha råkat lägga till en extra nolla vilket gjorde att Bidens röstantal sköt i höjden.

LÄS ÄVEN: Misstänkt valfusk i Michigan – alla räknade röster gick till Biden

Rasistiskt att stämma Detroit

Statsåklagare Dana Nessel hävdar att stämningsansökan är rasistisk. Hon menar att Trump medvetet attackerar Detroit-området för att 80% av befolkningen är svart och att han genom att stämma insinuerar att svarta är korrupta, inkompetenta och opålitliga.

– Först och främst finns det inga bevis för deras påståenden, och även om det är sant, vilket det inte är, så kommer det inte påverka valresultatet i Michigan, säger hon i en intervju med WFTX.

Av stämningsansökan framgår att republikanska valobservatörer inte fått tillräcklig insyn i rösträkningen. Bland annat har de på flera håll uppmanats att hålla två meters avstånd med hänvisning till corona, och därmed inte kunnat utföra sitt arbete. Dessutom har observatörer vittnat om att högar med valsedlar räknats fler än en gång.

LÄS ÄVEN: Vänsterns hånskratt mot Trump kan fastna i halsen – igen

Hundratusen felaktiga röster

I en intervju med Oan News säger Rudy Guilliani även att cirka hundratusen röster felaktigt tilldelats Biden efter att demokratiska valövervakare tvingats lämna vallokalen. Vad de inte hade räknat med var att några stannade kvar och nu har vittnat om fusket.

Guilliani nämner även att öppna säckar med tusentals valsedlar anlände klockan fyra på natten och togs in bakvägen, ett förfarande som bryter mot reglerna då valsedlarna ska anlända i låsta lådor. Valsedlarna levererades dessutom i bilar med utomstatliga nummerskyltar, vilket enligt Guilliani tyder på att de inte heller samlats in på rätt vis.

Domare avslår stämningsansökan

Timothy M. Kenny, domare i Wayne County, avfärdar det hela med att säga att Giulianis ”tolkning av händelserna är inkorrekt och icke trovärdig”, enligt Fox2. Detta är tredje gången som en domare vägrar att ingripa gällande resultaten i Michigan-området.

Giuliani krävde även en oberoende omräkning av valresultatet i Michigan, något som även det avfärdas.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons